Rodi

Ga je mee naar HOOFDDORP AAN ZEE?

18 juni 2018 - 14:29

Ga je mee naar HOOFDDORP AAN ZEE?

OOFDDORP – Het vakantieproject Hoofddorp Aan Zee biedt kinderen die niet op zomervakantie kunnen of soms maar heel kort gaan, een inspirerende ervaring én toch even helemaal dat vakantiegevoel. Na het succes van vorig jaar, komt Hoofddorp Aan Zee (Kinderen Aan Zee) ook dit jaar weer terug, maar dan nog groter en nog beter! HIn deze spannende week maken kinderen van 9 tot en met 12 jaar én kinderen van 12 tot en met 15 jaar samen met kunstenaars, welzijnsbegeleiders en andere professionals een bijzonder project in het groenste stukje van Hoofddorp centrum. Het vakantieproject zal er ongeveer als volgt uit gaan zien. Een klein festival terrein met creatieve kinderen en begeleiders vanuit kunst, educatie en welzijn. Daarbij zijn er diverse gereedschappen, een 3D printer, schildersezels, kwasten en andere kunstmaterialen. Verder staat er een pipowagen met daaromheen picknicktafels, knusse tenten, een cateringcaravan en de nodige ‘vakantieversiering’. Een achtergrond muziekje, lekkere gezonde lunch, verfrissende drankjes en een hoop gezelligheid. Dat is helemaal Hoofddorp Aan Zee! Tijdens dit vakantieproject mogen kinderen helemaal los gaan met hun fantasie met slechts een thema als richtlijn. De kinderen bepalen verder zelf wát er gemaakt wordt. De samenwerking tussen verschillende organisaties biedt de kinderen brede kennis en ervaring. Hun wildste ideeën bespreken ze telkens in groepjes met andere kinderen en begeleiders. Samen fantaseren ze verder en bespreken hoe deze fantasie werkelijkheid kan worden. De begeleiders helpen de kinderen om hun droom te realiseren. De kinderen doen veel nieuwe ervaringen op met kunst, taal en ambacht op en tegelijk hun eigen vakantieparadijs maken, met wie weet een blijvend resultaat in Hoofddorp centrum.MeedoenBij interesse of zelfs ontdekte talenten in een kunstvorm kunnen de kinderen ná de vakantieweek gebruik maken van de diensten van de begeleidende organisaties. Hier kunnen de kinderen bijvoorbeeld doorstromen naar structurele cursussen of een plek vinden om hun nieuwe vrienden te ontmoeten. Hoofddorp Aan Zee wordt georganiseerd door Het Cultuurgebouw in Hoofddorp en vindt plaats van 20 tot en met 22 juli (kinderen XL van12 t/m 15 jaar) en van 23 tot en met 27 juli (kinderen Junior van 9 t/m 12 jaar). De laatste dag is er ’s middags een presentatie voor ouders, verzorgers, broertjes en zusjes. Deelnemen kan alleen als je alle dagen meedoet. Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 25,- (XL) of € 50 (junior) Dit is voor deelname, lunch en drinken. Mocht het inschrijfgeld een belemmering vormen dan helpt de Stichting Leergeld Haarlemmermeer van harte mee om deelname van de kinderen toch mogelijk te maken. Aanmelden kan via de website: www.kinderenaanzee.nl (kies: Hoofddorp).
18 juni 2018 - 14:29

Forza! stelt vragen over ‘Ida, het iconisch kunstwerk’ in PARK21

18 juni 2018 - 12:56

Forza! stelt vragen over ‘Ida, het iconisch kunstwerk’ in PARK21

HOOFDDORP - Het college van B en W heeft de gemeenteraad vorige week dinsdag op de hoogte gebracht van de komst van Ida, het iconisch kunstwerk, dat moet komen in PARK 21. Het gaat hierbij om een abstract beeld van staal dat 20 meter hoog en 40 meter lang moet worden en dat lijkt op een soort oerfiguur dat vanuit het water het land is opgekropen. Om dit beeld te realiseren is 750.000 euro nodig dat de gemeente Haarlemmermeer bijeen wil krijgen door de komende vijf jaar ieder jaar 150.000 euro opzij te liggen van de 200.000 euro dat jaarlijks voor kunstwerken beschikbaar is. Een commissie van deskundigen heeft het college advies gegeven over de kwaliteit en de relatie van dit kunstwerk voor PARK 21. Het beeld moet een landmark worden en zo een toegevoegde waarde hebben voor PARK21. De fractie van Forza! heeft echter kritiek op het uiterlijk van Ida en de hoge kosten die dit kunstwerk met zich meebrengt. Forza! heeft het college hierover nu vragen gesteld. Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer zegt dat zijn fractie bekend is met de lange geschiedenis van onze gemeente met geldverkwistende projecten zoals de Calatrava bruggen, het Honkbalstadion, SKWA en kunstwerk de Naald. Hij had verwacht dat het college hiervan had geleerd. Maar volgens Meijer heeft niet alleen Forza! kritiek op het uiterlijk van Ida en de gigantische kosten die dit enorme object met zich mee brengt, maar ook veel inwoners hebben volgens Meijer kritiek op het kunstwerk en zijn volgens hem op sociale media een petitie gestart met als doel de komst van Ida een halt toe te roepen. Een petitie die de partij van Meijer van harte zegt te ondersteunen.
18 juni 2018 - 12:56

Vaderdagbrunch en onthulling Bakkerslied bij Gorthuis

18 juni 2018 - 12:00

Vaderdagbrunch en onthulling Bakkerslied bij Gorthuis

HOOFDDORP - Bij de Vaderdagbrunch en onthulling van het Bakkerslied waren afgelopen zondag bij Bakkerij Gorthuis meer dan honderd mensen aanwezig. De festiviteiten zorgden voor een gezellige drukte op het terras voor de winkel aan de Kruisweg. De bekende zanger/songwriter Tony Anderson, zorgde voor een gezellige sfeer met zijn muziek. Samen met de heerlijkheden uit de bakkerij werd dit door alle aanwezigen zeer gewaardeerd. Rond 11.30 uur was er nog een verrassing voor de aanwezigen. Aria Gorthuis had door Tony een Bakkerslied voor haar klanten laten schrijven. Een lied waarin naast Tony Anderson zelf, ook Aria en winkelmedewerkster Maudi hebben gezongen. “Dit is een unieke gebeurtenis binnen de bakkerij branche, er is nog nooit op deze manier, met professionele zanger en zelf meezingen, een ode gedaan aan de klanten maar ook aan het team van een bakkerij. We zijn blij dat wij dit zo hebben kunnen doen, want wat zijn wij trots op onze ‘fans’ die toch iedere keer speciaal naar ons toe komen voor hun brood en andere lekkernijen,” aldus Peter en Aria Gorthuis. Bij het lied is een mooie film in de bakkerij gemaakt wat resulteerde in een leuke DVD met het Bakkerslied ‘Gorthuis uw bakker’. De onthulling van deze DVD werd tijdens de Vaderdagbrunch gedaan door Tonny Alberti, zoon van Willy Alberti, die de productie van de DVD op zich had genomen. Na de onthulling hebben beide dames samen met Tony Anderson het lied live gezongen voor het aanwezige publiek. De DVD is nu te koop in de winkel en met deze aankoop steunt men de Stichting Hulphond. Daarnaast maakt men met deze aankoop ook nog eens kans op het winnen van een taart of een jaar lang gratis brood van Bakkerij Gorthuis aan de Kruisweg 953 in Hoofdorp. Website: www.bakkerijgorthuis.nl
18 juni 2018 - 12:00

Winst, verlies en afscheid bij De Kikkers

18 juni 2018 - 11:10

Winst, verlies en afscheid bij De Kikkers

NIEUW-VENNEP - De mannen van De Kikkers versloegen Purmerend het afgelopen weekend met 3-2. Deze wedstrijd was ook meteen het afscheid van speler Tim Wolters. Na vijftien seizoenen neemt Wolkers afscheid van de selectie. Wolters was een sterke en geliefde speler bij De Kikkers die de club altijd voorop stelde. Bij zijn afscheid scoorde hij alle treffers. Daarna werd hij terecht in de bloemetjes gezet en op de schouders genomen. De mannen van De Kikkers kunnen terugkijken op een goed seizoen. De verwachtingen voor het volgende seizoen zijn daarom groot. Vrouwen De KikkersDe vrouwen van De Kikkers gingen op de laatste competitiedag met 1-5 onderuit tegen Heerhugowaard. Het spel was niet best al begreep iedereen wel dat het een zwaar seizoen is geweest. Aanvoerder Tessa van Buchem gaat ervanuit dat in het volgend seizoen gestreden kan worden in de subtop. Maar eerst is er een periode van vakantie.
18 juni 2018 - 11:10
Haarlemmermeer
Ga je mee naar HOOFDDORP AAN ZEE? OOFDDORP – Het vakantieproject Hoofddorp Aan Zee biedt kinderen die niet op zomervakantie kunnen of soms maar heel kort gaan, een inspirerende ervaring én toch even helemaal dat vakantiegevoel. Na het succes van vorig jaar, komt Hoofddorp Aan Zee (Kinderen Aan Zee) ook dit jaar weer terug, maar dan nog... Goed uit elkaar REGIO – Een periode van rust zoals de zomervakantie is vaak druppel die emmer in relaties doet overlopen. Vakantie…..niet iedereen kijkt er naar uit. Veel gezinnen hebben vakantiestress die dikwijls voort komen uit al aanwezige relatieconflicten en die anders door zaken zoals sport, werk en sociale contacten in het dagelijkse... Forza! stelt vragen over ‘Ida, het iconisch kunstwerk’ in PARK21 HOOFDDORP - Het college van B en W heeft de gemeenteraad vorige week dinsdag op de hoogte gebracht van de komst van Ida, het iconisch kunstwerk, dat moet komen in PARK 21. Het gaat hierbij om een abstract beeld van staal dat 20 meter hoog en 40 meter lang moet... Vaderdagbrunch en onthulling Bakkerslied bij Gorthuis HOOFDDORP - Bij de Vaderdagbrunch en onthulling van het Bakkerslied waren afgelopen zondag bij Bakkerij Gorthuis meer dan honderd mensen aanwezig. De festiviteiten zorgden voor een gezellige drukte op het terras voor de winkel aan de Kruisweg. De bekende zanger/songwriter Tony Anderson, zorgde voor een gezellige sfeer met zijn muziek.... Winst, verlies en afscheid bij De Kikkers NIEUW-VENNEP - De mannen van De Kikkers versloegen Purmerend het afgelopen weekend met 3-2. Deze wedstrijd was ook meteen het afscheid van speler Tim Wolters. Na vijftien seizoenen neemt Wolkers afscheid van de selectie. Wolters was een sterke en geliefde speler bij De Kikkers die de club altijd voorop stelde.... De Reigers sluiten af met verlies HOOFDDORP - De vrouwen van De Reigers verloren afgelopen zondag met 0-3 van kampioen AMVJ. Het team van coach Floris Dam wist vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Wel kon de onbetwiste kampioen op voorsprong komen. In de... Podiumplaatsen voor Vennepers bij WK Nunchaku Do NIEUW-VENNEP – Diverse teamleden van De Jong Sports uit Nieuw-Vennep hebben bij de Wereld Kampioenschappen Nunchaku Do in België podiumplaatsen behaald. Aan deze kampioenschappen in Maaseik deden ruim 100 deelnemers mee. Het Vennepse team onder leiding van leraar Rene de Jong wist maar liefs 19 prijzen te winnen Na een... Groene Loper Festival en uitreiking Groene Lintjes HOOFDDORP – Ook dit jaar vindt het Groene Loper Festival weer plaats op de laatste zondag van juni. Op het Raadhuisplein in Hoofddorp staat 24 juni het groenste festival van Nederland. Deze zevende editie van het festival is voor iedereen die wil ervaren hoe gemakkelijk en leuk een duurzame leefstijl... Gratis deelname aan historische wandeling Hoofddorp HOOFDDORP - Studenten van de opleiding Travel & Hospitality van MBO College Airport in Hoofddorp, organiseren maandag 2 juli om 10.00 uur een wandeling in Hoofddorp. Deze gratis wandeling voor inwoners van Hoofddorp gaat langs diverse historische bezienswaardigheden. Inwoners van Hoofddorp worden uitgenodigd hun wandelschoenen aan te trekken en onder... Gratis deelname aan historische wandeling in Hoofddorp HOOFDDORP - Studenten van de opleiding Travel & Hospitality van MBO College Airport in Hoofddorp, organiseren maandag 2 juli om 10.00 uur een wandeling in Hoofddorp. Deze gratis wandeling voor inwoners van Hoofddorp gaat langs diverse historische bezienswaardigheden. Inwoners van Hoofddorp worden uitgenodigd hun wandelschoenen aan te trekken en onder... Informatiemarkt Hoofddorp HOOFDDORP - Wethouders Tom Horn en Marjoleins-Steffens-van de Water openen aanstaande zaterdag de Informatiemarkt Hoofddorp in het raadhuis in Hoofddorp. Deze informatiemarkt is voor Hoofddorpers en andere geïnteresseerden en de thema’s zijn: Wonen, Leven en Meedoen. De informatiemarkt Hoofddorp is 23 juni 2018 van 11.00 tot 15.00 uur en telt... POLITIEK PODIUM HAARLEMMERMEER
Forza! wil geen ‘anoniem solliciteren’
HOOFDDORP - De fractie van Forza! wil dat de gemeente Haarlemmermeer het onderzoek naar ‘anoniem solliciteren’ onmiddellijk stopt. Volgens een artikel in Trouw hebben vijf gemeenten, die ‘anoniem solliciteren’ eerder hadden ingevoerd, dit alweer afgeschaft daar er geen enkele resultaat mee werd geboekt. Het aantal sollicitanten met een niet-westerse achtergrond...
Column MEER TE ZEGGEN
Wielrennersterreur
De Giro is onlangs afgelopen en Chris Froome won deze ronde van Italië. Als echte chauvinist vond ik natuurlijk dat onze Nederlandse favoriet Tom Dumoulin had moeten winnen. Hij is namelijk niet alleen een goed wielrenner, maar in mijn optiek ook vele malen sympathieker dan die Froom. Ik vertrouw die...
CRASH museum onderschrijft vliegtuigbergingen AALSMEERDERBURG – De Stichting Aircraft Recovery Group (ARG) en de Studiegroep Luchtoorlog (SGLO) hebben de afgelopen maanden intensief contact gehad met een aantal Tweede Kamerleden. Zij willen het bergen van de in de Tweede Wereldoorlog ook in Haarlemmermeer neergekomen vliegtuigen op de politieke agenda krijgen. Het CRASH museum in Aalsmeerderburg... Sterke verdediger Oord naar SV Hoofddorp HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp heeft zich versterkt met Gilbert Oord. Deze 20-jarige centrale verdediger komt van eerste klasser Zeeburgia. Na acht jaar Zeeburgia was hij toe aan nieuwe uitdaging. Toen Hoofddorp trainer Jethro Abram hem benaderde was hij direct enthousiast. De ambities van de club spreken hem... Barrelhouse in The Shack OUDE MEER – Bluesband Barrelhouse staat zondag 24 juni op het podium bij The Shack in Oude Meer. Deze topband mag zich al decennia lang in het rijtje van beste bluesbands van Nederland plaatsen. Na 40 jaar club optredens en festivals zoals North Sea Jazz, Peer Blues Festival, en tournee’s... Optreden Popkoor Voice Collective HEEMSTEDE - Het popkoor Voice Collective uit Heemstede laat 29 juni weer van zich horen middels een optreden met live muzikanten. Het koor zal bij dit optreden flink uitpakken, waarbij maar liefst 14 nummers de revue zullen passeren . Het afgelopen jaar is zowel de samenstelling van het koor, als... Raad wil goede informatie over Gemeenteraadsverkiezingen HOOFDDORP – Afgelopen donderdag werd op verzoek van D66 een speciale raadssessie gehouden met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november 2018 in Haarlemmermeer, Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Vanwege de fusie van de gemeente Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude per 1 januari 2019 zullen de gemeenteraadsverkiezingen pas later dit jaar plaatsvinden.... BBQ demo's en wint jouw vader een BBQ workshop? HOOFDDORP – Naast de diverse BBQ demo’s in winkelcentrum Skagerhof in Hoofddorp, wordt er zaterdag 23 juni in samenwerking met Keurslager Ron Wierda speciaal voor alle vaders een leuke BBQ workshop georganiseerd. Moet jouw vader echt leren barbecueën? Geef hem dan snel op door mee te doen aan de actie... Winnaar Voedselprijs bij Groenste Idee 2018 HOOFDDORP – Bij het Groenste Idee is dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van dit groene festijn een speciale Voedselprijs. Deze Voedselprijs is dit jaar gewonnen door Niels Beukema met zijn idee: Meer&Deel. Zijn idee is een ontmoetingsplek te creëren voor Haarlemmermeerders, waar zij kennis kunnen maken met... Mini Festival van ‘Beat The Boxes’ HOOFDDORP – Bij Bibliotheek Hoofddorp-Floriande zal zaterdag 16 juni een Mini Festival plaatsvinden voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Dit programma wordt georganiseerd door een groep meiden en jongens van ‘Beat the boxes’. Het project ‘Beat the Boxes’ is voortgekomen uit een gesprek met de jongvolwassenen van... Rectificatie NIEUW-VENNEP - In het artikel over de Pop-up speelgoedruilwinkel van de Daltonschool Het Palet in Nieuw-Vennep stond in het Nieuwsblad Haarlemmermeer van 6 juni 2018 abusievelijk dat men het speelgoed ook kon kopen met contant geld. Dit blijkt niet te kloppen. Het speelgoed was in de winkel alleen te kopen... Twee auto’s botsen op A9 BADHOEVEDORP – Afgelopen Vrijdagavond heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen 2 personenauto's op de A9 richting Haarlem. Omstreeks half twaalf in de avond raakte beide auto's elkaar nadat de ene auto de andere auto had ingehaald. Beide auto’s kwamen hierna tegen de vangrail van de A9 tot stilstand. De ambulancedienst... Tientallen bekeuringen tijdens ‘ride out’ Haarlemmermeer - In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni heeft de politie een grote verkeerscontrole uitgevoerd op een groep van 700 tot 1000 motorrijders die deelnamen aan een zogenaamde ‘ride out’ tussen Amsterdam en de gemeente Haarlemmermeer. Aanleiding voor de controle was dat tijdens eerdere ‘ride outs’...
Lees de krant
E-paper: Deze week | Archief